تجهيز اولين پهپاد جت ايران به بمب‌هاي ماهواره‌اي




بمب

پهپادهاي کرار با تجهيز به بمب‌هاي هدايت ماهواره‌اي ياسين و بالابان به تسليحات دورايستايي مجهز شده‌اند که توان تهاجم به اهداف زميني آنها را بيشتر مي‌کند.






به گزارش مشرق، صبح امروز وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از سه بمب هوشمند و هدايت‌شونده براي پرتاب از جنگنده‌ها و پهپادها رونمايي کرد. بمب‌هاي ياسين،‌ بالابان (پرنده شکاري) و قائم سه بمب هوشمندي هستند که امروز توسط وزير دفاع رونمايي شدند.


بين اين سه بمب، بمب ياسين دو سال پيش براي اولين بار در جريان رزمايش نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران عملياتي و از جنگنده‌هاي اف‌ــ7 نهاجا شليک شد. بمب‌ قائم نيز در سال 96 و در جريان رونمايي از پهپادهاي مهاجر6 رونمايي شده‌ بودند.



بيشتر بخوانيد:


رونمايي از بمب هاي هواپايه نقطه‌زن ياسين، بالابان و سري قائم/ تشريح مشخصات بمب هاي جديد توسط وزير دفاع +عکس



بمب بالابان در اين بين، بمب جديدي بود که براي اولين بار به‌نمايش درمي‌آمد. به‌گفته وزير دفاع اين بمب براي حمل توسط پهپاد جت کرار طراحي و توليد شده و يکي از دلايل استفاده از مکانيزم بالهاي جمع‌شونده در اين بمب نيز به همين منظور است.



بمب بالابان همچنين از سيستم هدايت مبتني بر INS&GPS نيز بهره مي‌برد.


طرز کار اين بمب به اين صورت است که مشخصات هدف قبل از پرواز، طرح‌ريزي و به مجموعه هدايت و کنترل بمب منتقل مي‌شود. پس از رهايش، بال‌هاي تاشوي بمب باز شده و با کمک سيستم هدايت، به‌سمت هدف حرکت مي‌کند.


بمب بالابان با برخورداري از سيستم هدايت GPS عملاً به يک بمب هدايت ماهواره‌اي بدل شده که تجهيز اين بمب به چنين سيستمي مزيت‌هاي فراواني همراه خود دارد.


اين بمب‌ها پس از پرتاب، با باز شدن بالها، اصطلاحاً روي هوا گلايد مي‌کند و به‌سمت هدف مي‌رود. استفاده از بالهاي بازشونده موجب پايداري بمب به‌هنگام شيرجه و پرواز به‌سمت هدف و همچنين افزايش برد آن مي‌شود زيرا با وجود بالهاي بازشونده امکان پرتاب از ارتفاع‌هاي بالاتر و مسافت‌هاي دورتر به‌سمت هدف وجود دارد.


علاوه بر اين، استفاده از سيستم هدايت ماهواره‌اي مزيت‌هاي بهتري نسبت به سيستم‌هاي هدايت اپتيکي و ليزري دارد. در سيستم‌هاي هدايت اپتيکي و ليزري اگر شرايط آب‌وهوايي مساعد نبوده و يا گردوغبار غليظ در منطقه نبرد وجود داشته باشد، امکان استفاده از اين نوع هدايت به‌دليل اخلال در انتقال پرتوهاي ليزر از هواپيما به بمب و يا دريافت تصاوير در سيستم هدايت اپتيکي وجود ندارد، اما برخورداري از سيستم‌هاي هدايت ماهواره‌اي امکان استفاده از اين نوع بمب‌ها را در هر نوع شرايط آب‌وهوايي فراهم مي‌کند.


سيستم هدايت ماهواره‌اي اين امکان را فراهم مي‌کند که بتوان هر بمب را به‌صورت مستقل به‌سمت يک هدف هدايت کرد.


علاوه بر اين، انسان در هدف‌گيري بمب‌هاي هدايت ماهواره‌اي نقشي ندارد و اين بمب با اطلاع از موقعيت خود توسط سيگنال‌هاي ماهواره‌اي و مقايسه با موقعيت هدف و اصلاح مسير، به‌سمت آن حرکت مي‌کند که خطاهاي ناشي از هدفگيري خلبان نيز در اين سيستم برطرف شده و موجب افزايش دقت بمب‌هاي هدايت ماهواره‌اي در اصابت به اهداف مي‌شود.


اما نکته‌اي که در بمب‌ بالابان وجود دارد، استفاده از اين بمب‌ها در پهپاد کرار است، تا پيش از اين بمب‌هاي اين‌چنيني در کشورمان تنها براي استفاده از جنگنده‌ها ساخته شده بودند و در اين راستا بمب‌ هدايت ماهواره‌اي ياسين با برد 60 کيلومتر از جنگنده‌هاي اف‌ــ‌7 نهاجا با موفقيت تست شده‌ بودند.


پهپاد کرار نخستين پهپاد جت ايراني است که براي اولين بار در سال 1389 رونمايي شد. اين پهپاد از يک موتور توربوجت برخوردار است و توانايي حمل محموله به‌وزن 500 کيلوگرم را دارد. اين پهپاد داراي برد 1000کيلومتري بوده و مي‌تواند با سرعت 900 کيلومتر بر ساعت حرکت کند.



سامانه خلبان خودکار، توانايي برنامه‌ريزي مجدد در حين پرواز و تغيير مأموريت، بسته شدن امکان ارتباط براي جلوگيري از نفوذ دشمن در سامانه هدايت و کنترل، برخورداري از سامانه‌هاي پيشرفته ناوبري از ديگر توانمندي‌هاي پهپاد جت کرار است.


تاکنون انواع مختلفي از پهپاد کرار با مأموريت‌هاي مختلف مانند هدف براي سامانه‌هاي پدافندي، پهپاد تهاجمي و پهپاد رهگير هوايي طراحي و توليد شده است و بسته به نوع مأموريتش قادر به پرواز در ارتفاع 25 تا 40 هزار پا است.


از ديگر قابليت‌هايي که براي اين پهپاد در نظر گرفته شده، توانايي موشک کروز ضدکشتي کوثر با برد 25 کيلومتر است.


هرچند تاکنون برد دقيق بمب بالابان اعلام نشده اما بر اساس ساختار آن احتمال مي‌رود که اين بمب بردي در حدود 60 تا 80 کيلومتر داشته باشد. با تجهيز کرار به بمب‌هاي هدايت ماهواره‌اي، اين پهپاد قابليت حمله به اهداف زميني با دقت بالا و بدون ورود به رينگ پدافندي دشمن را به‌دست آورده و به‌راحتي مي‌تواند با حمله به مسافت‌هاي دوردست اهداف مهم دشمن را با دقت بالا و در هر شرايط آب‌وهوايي مورد اصابت قرار دهد و به‌سلامت به پايگاه خود بازگردد.



منبع: تسنيم


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : هدايت ,پهپاد ,ماهواره‌اي ,بمب‌هاي ,استفاده ,سيستم ,هدايت ماهواره‌اي ,سيستم هدايت ,بمب‌هاي هدايت ,سيستم‌هاي هدايت ,براي اولين ,بمب‌هاي هدايت ماهواره‌اي ,سيستم‌هاي هدايت اپتيکي ,هدايت ماهواره‌اي ياسين ,سيستم هدايت ماهواره‌اي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هارمونی باران شرکت نظافتی دست به کار نرم افزار Derrick نشاط مدرسه* مرجع مقالات تخصصی فلوئنت آشپزخونه عکس جوک پانک فیلم بازا