گزارش مشرق از يک دستاورد جديد دفاعي


جمهوري اسلامي چهارمين کشور جهان با توانايي توليد مستقل پدافند موشکي برد بلند/ «باور 373» ايران را از اتحاديه اروپا جلو انداخت +عکس



باور 373

قبل از جمهوري اسلامي، فقط آمريکا، روسيه و چين توان ساخت مجموعه کامل پدافند موشکي دوربرد شامل رادارها، لانچر، موشک و مرکز فرماندهي را داشته‌اند و حتي کشورهاي اروپايي هم در اين زمينه موفق نبوده‌اند.



به گزارش سرويس دفاع و امنيت مشرق، بالاخره تلاش ها و برنامه ريزي طاقت فرسا در کنار حل معادلات متنوع و تامين انواع نيازهاي سخت افزاري و نرم افزاري، دست به دست هم داد تا سامانه پدافند هوايي باور 373 به صورت رسمي به نيروهاي مسلح کشورمان تحويل شود و يکي از مهم ترين و سخت ترين پروژه هاي دفاعي نه فقط تاريخ جمهوري اسلامي بلکه جهان اسلام رونمايي شد.



بيشتر بخوانيد:


چگونه «گاما» پس از هزاران ساعت تلاش تبديل به «فلق» شد/ «گرانترين هواپيماي نظامي جهان» در تيررس اس 300 و باور 373 ايران +عکس


کدام چشم ايراني «بلندپروازترين پهپاد آمريکايي» را کشف کرد؟ / جزييات استفاده «گلوبال هاوک» از سامانه خاص مقابله با موشک‌هاي پدافندي +عکس



باور 373 چيست و از کجا آمده است؟


پس از شروع حواشي مربوط به تحويل اس-300 به کشورمان و خلف وعده طرف روس، مسئولان داخلي از برنامه ساخت سامانه‌اي مشابه در داخل پرده برداشتند که با توصيه فرماندهي کل قوا مبني بر اتکا به توان داخل براي رفع نياز فوق، کليد خورد. باور، يک سامانه دفاع هوايي براي درگيري با اهداف در ارتفاع بالا و برد زياد بود تا بتواند زنجيره سامانه هاي پدافندي ساخت کشورمان را تکميل کند.



رسيدن به دو مولفه برد و ارتفاع بالا در درگيري با دشمن، جمهوري اسلامي ايران را وارد يک باشگاه بسيار خاص ديگر در حوزه دفاعي کرد چراکه تعداد بسيار کمي از کشورهاي جهان در اين کلاس داراي موشک هاي سطح به هوا به صورت عملياتي هستند و به نظر مي رسد کشورمان جزء 5 کشور داراي چرخه کامل در اين حوزه باشد. البته در اين مطلب به سلاح هاي تخصصي ضد ماهواره پرداخته نخواهد شد و موشک هاي سطح به هواي چند منظوره مورد نظر خواهند بود.


آمريکا و روسيه؛ دو رقيب بزرگ در موشک هاي سطح به هوا


دو کشور آمريکا و روسيه به عنوان پيشرو در صنايع نظامي و خصوصا بخش موشک هاي ضد هوايي مطرح بوده و هستند. آمريکايي ها در حال حاضر چندين مدل موشک سطح به هوا را در اختيار دارند که در برد 200 کيلومتر و بيشتر از آن قرار دارد. در بحث مدل هاي زمين پرتاب، موشک آمريکايي تاد قرار داد که برد اعلام شده توسط منابع آمريکايي بيش از 200 کيلومتر است و مي توان با اهداف ارتفاع بالاي تا بيش از 30 کيلومتر نيز درگير شود.




اما روس‌ها نيز به عنوان يکي از کشورهاي بسيار با سابقه در مبحث دفاع هوايي و موشک هاي سطح به هوا در اين بخش حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارند. روسيه امروز با مدل هاي جديد تر موشک اس 300 برد 200 کيلومتر را تحت پوشش داشته و البته سامانه اس 400 با برد نهايي 400 کيلومتر را نيز در اختيار دارند.


تايوان و چين؛ نبرد جزيره نشين ها با اژدهاي زرد


منطقه تنگه تايوان يکي از پر تنش ترين نقاط جهان از نظر نظامي به حساب آمده و در يک سو ارتش سرخ چين به عنوان شايد بزرگترين ارتش جهان و جزيره نشين‌هاي تايواني از طرف ديگر چندين دهه است که رو در روي هم قرار دارند. از طرفي چيني‌ها در ابتدا با خريد اس 300 روسي وارد کشورهاي دارنده پدافند برد بلند شدند.


اما بعد از چند سال، چيني‌ها سامانه بومي HQ-9 را رونمايي کردند که به نوعي اس 300 چيني محسوب مي‌شود و بردي در حدود 200 کيلومتر دارد. چيني‌ها چندين موشک را بر اين اساس ارتقا و توسعه دادند که از جمله آنها مي توان به اچ کيو 19، اچ کيو 29 يا اچ کيو 9 بي اشاره کرد که توانايي هاي ضد جنگنده يا انواع موشک هاي بالستيک و کروز را دارد.



اما در آن سوي تنگه تايوان، جزيره نشين ها نيز که خود را با يک ارتش بسيار بزرگ رو به رو ديدند دست از کار نکشيده و طيف گسترده اي از سامانه هاي آفندي و پدافندي و را توسعه دادند. يکي از آخرين دستاوردهاي پدافندي تايواني ها سامانه Sky Bow III است که 200 کيلومتر برد دارد. اين موشک به صورت عمودي و با سيستم پرتاب گرم شليک شده و بر اساس برخي از اطلاعات و اسناد نه به صورت مستقل بلکه با کمک ايالات متحده آمريکا توسعه پيدا کرده است.



کره شمالي و يک سوپرايز موشکي


کره شمالي اخيرا يک سري سامانه هاي موشک بالستيک و پدافندي جديد را توسعه داده که باعث شگفتي بسياري از کارشناسان دفاعي شده و در بخش پدافند هوايي کره شمالي سامانه KN-06 را معرفي کرده است. اين موشک شباهت بسيار زيادي به خانواده اس 300 روسي و گونه هاي چيني دارد و بسياري از کارشناسان اعتقاد دارند که کره شمالي از کمک هاي يکي يا هر دو اين کشورها براي توسعه اين سامانه استفاده کرده باشد. برد اين موشک 250 کيلومتر اعلام شده است.


کره اي ها همچنين اعلام کردند که اين موشک از قابليت دريافت داده ها از مرکز فرماندهي و همچنين رادار فعال براي مرحله آخر درگيري برخوردار است. براي هدايت اين موشک ها از رادارهاي آريه فازي نيز استفاده شده است.


اسراييلي ها به دنبال فرار از دست موشک هاي ايراني


در حال حاضر و در بحث موشک هاي پدافند هوايي برد بالا، رژيم صهيونيستي به دنبال يافتن راه هايي براي مقابله با موشک هاي مبارزان فلسطيني، حزب الله لبنان و البته انبوه موشک‌هاي ايران است، لذا با توجه به شرارت ها و اشغالگري هاي مداوم، دفاع موشکي و پدافند هوايي براي اسراييلي‌ها يکي از اولويت‌هاي اصلي و حياتي محسوب مي‌شود.



بخشي از توان اصلي دفاع هوايي و موشکي اسراييلي ها را سامانه موشکي پيکان ( Arrow ) تشکيل مي دهد که با کمک گسترده مالي و فناوري آمريکا ساخته شده و در حال حاضر موشک هاي پيکان 2 و 3 به صورت عملياتي در خدمت اسراييلي ها است. موشک پيکان 2 بردي در حدود 150 کيلومتر داشته و پيکان 3 با توجه به ماموريت مقابله با موشک هاي دوربرد و در اين نقش بردي در حدود 240 کيلومتر براي آن تعريف شده است.


حتي با تمام تلاش ها و سرمايه گذاري ها، اسرائيل بدون کمک فني و مالي آمريکا که حتي محل تست را نيز در اختيارشان قرار مي دهد، توانايي طراحي و ساخت سامانه پدافند هوايي در برد و ارتفاع بالا را پيدا نکرده اند و خودشان نيز معترفند که هنوز هم در اين بخش به يک مرحله قابل اتکا نرسيده اند.


باور 373؛ ايران سومين دارنده موشک هاي دفاع هوايي برد بلند


ايران اسلامي اما حالا با رسيدن به باور 373 با داشتن توانايي درگيري با اهدافي در فاصله 200 کيلومتر و ارتفاع 27 کيلومتري از سطح زمين جزء معدود کشورهاي جهان است که به اين توانايي فوق العاده مهم و راهبردي دست پيدا کرده است.


نکته شايد جالب و قابل توجه در اين ميان است که کشورهاي اروپايي به صورت بومي هيچ کدام در اين برد، سيستمي مشابه بومي در اختيار ندارند و شايد در سال‌هاي آينده اين کشورها در قالب همکاري مشترک در داخل اتحاديه اروپا بتوانند نمونه هاي جديد تري از موشک هاي سري Aster را با بردي بيش از 120 کيلومتر فعلي -که فعلا براي موشک هاي Aster30 وجود دارد- بسازند اما تا آن زمان، از متخصصان و صنايع دفاعي کشورمان در اين بخش بسيار عقب‌تر هستند.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : موشک ,سامانه ,کيلومتر ,هوايي ,پدافند ,دفاع ,پدافند هوايي ,دفاع هوايي ,ارتفاع بالا ,اختيار دارند ,صورت عملياتي ,سامانه پدافند هوايي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پارسو وب بليط هواپيما آب حیات دانلود آهنگ جدید بیوگرافی و معرفی بازیگران زن سینمای ایران ایران کانال قلب وبلاگ مطب تخصصی ایمپلنت و اورتودنسی پاسداران Amy